Lucia närmar sig och Gullmarsskolans Luciakör övade i aulan under tisdagen. Sara Daun (i bild) kommer att vara Lucia under föreställningarna i Gullmarsskolan. När kören uppträder i kyrkan under kvällen så kommer Klara Forsell att bära kronan.

Gullmarsskolans Luciakör stämmer upp – övade i aulan

2022-12-08 Även i år blir det ett traditionsenligt Luciafirande i Lysekils magnifika kyrka tisdagen den 13 december. Precis som under de senaste åren så kommer Luciatåget bestå av niondeklassare från Gullmarsskolan.
– Skolan är väldigt stolt över att få göra detta för Lysekil, säger musikläraren Kerstin Moll, som är ledare för kören.

OBS! Till och med morgonen måndag den 12 december kan du läsa vår e-tidning gratis. Klicka HÄR för att ta del av årets andra JULSPECIAL. Du kan förstås även läsa äldre utgåvor flera år tillbaka. Ladda gärna ner vår app för bästa läsupplevelse
Trevlig läsning!

Under tisdagen så övar Gullmarsskolans Luciakör inför sina stora konserter nästa vecka. Precis som de har gjort en gång i veckan ända sedan i september. Lysekilsposten är på plats och kan konstatera att övningen verkar ha gett färdighet. Även om kören under just denna tisdag är hela elva personer kort så är den mycket behaglig att lyssna till.

Två Lucior
Härförda av den extremt engagerade och musikläraren Kerstin Moll som sjunger, dirigerar och instruerar, så framför eleverna de klassiska Luciasångerna på ett vackert sätt.
Längst fram av dem alla står Sara Daun. Hon kommer att vara Lucia när kören uppträder två gånger under Luciamorgonen här i Gullmarsskolan. När proceduren sedan görs om i Lysekils kyrka under kvällen så kommer det i stället att vara Klara Forsell som bär kronan.
– Vi tänkte att det kunde vara roligt att ha två lucior, berättar Kerstin Moll när Lysekilsposten får en pratstund med henne efter repetitionen.

Förväntansfulla elever
Hon berättar att Gullmarsskolans Luciakör har kommit att bli hela Lysekils. Under de senaste åren, med undantag för pandemitiden, så har det varit högstadiet som har stått för Luciasångerna i kyrkan.
– De första åren efter att jag började jobba på skolan så bjöd vi in Luciatågets föräldrar, vilket fyllde hela aulan. Jag tyckte att det var lite tråkigt att inte fler kunde få se, samtidigt som jag visste att det var svårt att få ihop Luciatåg i Lysekil. Jag tog därför kontakt med kyrkan, berättar Kerstin Moll.
I år kommer skolkören att sjunga i den storslagna kyrkan för fjärde gången. Traditionen startade 2017, men fick ställas in 2020 och 2021. Förra året blev det dock ett Luciatåg i samarbete med kyrkan ute på torget.
– Skolan är väldigt stolt över att få göra detta för Lysekil, och man märker att eleverna ser fram emot det, berättar Kerstin Moll.
Kyrkportarna kommer att öppna klockan kvart i sex på kvällen, tisdag den 13 december. Entrén är fri och besökarna serveras dessutom varm glögg. Halv sju stängs dörrarna och konserten börjar.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv