Video

I denna delövning som utspelades mitt på Gullmarn, var det HMS Carlskrona med besättning som blev övade. Ett sjukvårdsmoment med fem skadade som skulle transporteras från ett annat fartyg till sjukvårdsgruppen ombord på detta örlogsfartyg med hemmahamn i Karlskrona.
  • Intervju med personal från Bohusdalgruppen och hemvärnssoldater i Bohusbataljonen som under mars 2023 utbildas i Skredsvik. Intresset för att försvara Sverige har ökat drastiskt efter att Ryssland invaderat Ukraina. Över 27 000 personer ansökte i våras till hemvärnsförbanden runt om i Sverige. Nu jobbar Hemvärnet för högtryck för att skyndsamt ta hand om alla engagerade män och kvinnor som vill göra en insats. Bohuslän är inget undantag.
I helgen var det höstmarknad på Skaftö i strålande sol och värme, vilket lockade många att ta sig runt ön till cykel och till fots. Som tidigare står fåret och olika fårprodukter i centrum – i smak och sinne, då Stuveröds Fårgård är arrangör. Höstmarknaden arrangeras tillsammans med Destination Skaftö och marknaden har växt och omfattade i år aktiviteter och erbjudanden på 17 olika ställen på ön..

https://www.youtube.com/watch?v=mal5sz86nNI

https://www.youtube.com/watch?v=RKzk28ZF-wY

Räddningstänsten på Skaftö söker personal.
– Man måste kunna infinna sig på stationen inom 5 minuter från det att man fått ett larm, så man måste bo och verka på ön.
Hör räddningstjänstens stationsbefäl Marcus Ardstål i videon som berättar mer.
Gruppledardebatt inför valet 2022

Samuel Wolfbrandt vs Jonas Lindvall möts i en crossbar chellenge inför derbyt mellan Lysekils AIK och SAIS hösten 2022.