En tomte smyger över Kungstorget i Lysekil. Den första december drar Julklappsjakten igång med många fina julklappar.

Så laddar köpmännen i Lysekil upp inför julen – mycket på gång

2022-11-24 Köpmännen i Lysekil laddar för en mysig jul med aktiviteter ända in i kaklet. På söndag, första advent, startar det med skyltsöndag, där alla butiker tävlar om det juligaste skyltfönstret. På eftermiddagen blir det sång och musik i Parksnäckan och till sist tänder Lysekils kommun upp julbelysningen i staden.

OBS! Till och med morgonen måndag den 28 november kan du läsa vår e-tidning gratis. Klicka HÄR för att ta del av årets första JULSPECIAL. Du kan förstås även läsa äldre utgåvor flera år tillbaka. Ladda gärna ner vår app för bästa läsupplevelse
Trevlig läsning!

Några regler finns det inte, det kommer att bli rena vilda julstämningen när butikerna i Lysekil tävlar om det juligaste skyltfönstret. Det är trots allt besökarna som bestämmer och röstar. Ifjol var det Lyckes Smycke & Present som knep första priset. Även om tilltaget med en livs levande tomtenisse i fönstret ifrågasattes, var det verkligen rent spel. Finns det inga gränser för vilka knep handlarna får ta till?
På eftermiddagen inviger Lysekils kommun julljusen i stadsparken. I Parksnäckan sprider kören Gospel of Joy julstämning. Lars Björneld invigningstalar och till sist presenteras Lysekilshandlarnas bästa julskyltning.

Det lönar sig att handla i Lysekil
När andra ljuset brinner då blir det bokstavsjakt. Tomterundan var en ny aktivitet som handlarna startade upp ifjol.
– Tomterundan blev uppskattad och här gäller det att leta bokstäver i butikerna. Med hjälp av bokstäverna ska man sedan få ihop en rebus. Sammanlagt deltar tolv butiker och det känns lite lagom många, säger Camilla och Steffanie Ekbrand på Zebran.
– Här har vi riktigt fina priser och första priset är en middag på en av Lysekils ansedda restauranger. Andra pris är 500 kronor i valfri butik, berättar Hasse Ekbrand, ordförande Svensk Handel Lysekil.

Julklappsjakten
Från och med den första december startar Julklappsjakten i Lysekil och den pågår fram till den 22 december.
– Då har man verkligen chansen att vinna fina julklappar. När man handlar för över ett visst belopp i butikerna får man en lott och har chansen att vinna. På julklappskvällen den 22 december drar vi vinnarna, berättar Hasse, Camilla och Steffanie.

Julmarknad
Den 11 december är det julmarknad i Lysekil, mer om den presenterar Lysekilsposten i kommande julnummer den 9:e december. Lysekils köpmän bjuder på ett gediget julprogram med många trevliga och roliga inslag fram till Julklappskvällen den 22 december.
Det vi kan avslöja nu om julmarknaden är att det blir levande musik på torget, när det blir dags att dansa runt granen.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv