I Hasse Anderssons julstuga på Drottninggatan finns det julartiklar i överflöd. Foto: Gabriel Berndtsson

Hasse på hugget håller julstuga för sista gången

2022-12-08 På drottninggatan finns en julstuga som erbjuder julartiklar av nästan alla tänkbara slag. Bakom initiativet står Hasse Andersson, som har drivit julstuga på Tjörn under de senaste åtta åren.
Den som är nyfiken kan med fördel besöka butiken under helgen. Då kommer nämligen tomten på besök.

OBS! Till och med morgonen måndag den 12 december kan du läsa vår e-tidning gratis. Klicka HÄR för att ta del av årets andra JULSPECIAL. Du kan förstås även läsa äldre utgåvor flera år tillbaka. Ladda gärna ner vår app för bästa läsupplevelse
Trevlig läsning!

Hasse Andersson, eller Hasse på Hugget som han kallas av sig själv och många andra, är permanent boende i Lysekil sedan ett år tillbaka. Innan han flyttade hit så bodde han på Tjörn och där har han haft julstuga under de senaste åtta åren.
– Där startade jag julen redan i augusti. Då satte jag igång julmusiken öppnade affären, säger han och tillägger att han aldrig tröttnar på varken jul eller julmusik.
Julstugan på Tjörn var 300 kvadratmeter stor och innan pandemin så kom det årligen ett tiotal turistbussar som hade Hasse Anderssons stuga som en av sina anhalter.

Besöks av tomten
Nu har det dock blivit dags att varva ner. Det beror bland annat på att Hasse ser fram emot att få fira jul på ett mer traditionsenligt sätt, utan en butik att sköta.
– I år kommer jag att stänga den 23 december. Men under de tidigare åren har jag varit i butiken även under julafton, säger han och tillägger:
– Det var längesedan jag kunde fira jul på vanligt sätt.
Han har nu hyrt in sig i en källare på Drottninggatan i Lysekil för att sälja slut på varorna som blivit över från de senaste åtta åren.
Det är inte lika storskaligt som på Tjörn, men det finns fortfarande massor av julartiklar att välja mellan. Allt ifrån julstjärnor, ljus och ljusstakar till peruker och tomtar i olika storlekar. Hela lokalen är fylld till bredden.
Hasse Andersson rekommenderar den som är nyfiken att kika in under helgen. Butiken kommer nämligen att få besök av tomten, både under lördagen och söndagen.
– Då är barnen välkomna att lämna in sina önskelistor, säger han.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv