Camilla Ekbrand på leksaks- och djuraffären Zebran tycker det är roligt att lördagens evenemang är en chans för lokala aktörer att visa uppskattning för sina kunder. Foto: Gabriel Berndtsson

Nytt initiativ av handeln – ”Vill tacka för att de handlar lokalt”

2024-04-25 På lördag är det den lokala handelns dag, i Lysekil uppmärksammas den med ett nytt initiativ – kvittolördag.
– Vi vill göra något kul för kunderna som ett tack för att de väljer att handla lokalt, säger Camilla Ekbrand som driver leksaks- och djuraffären Zebran. 

Nu till helgen bjuder Lysekils handel in till kvittolördag. Ett nytt initiativ för att främja lokala aktörer och passande nog sammanfaller den även med den lokala handels dag. Det är en tuff ekonomisk tid både för handeln och hushållen, men Camilla Ekbrand, som driver leksaks- och djuraffären Zebran, berättar att evenemang och händelser i Lysekil skapar en synergi och bidrar till att centrum kan hålla sig levande.
– Sådana dagar som påskparaden och vårmarknaden gör jättemycket. Nu hoppas vi att det här nya initiativet gör att folk väljer att stanna på hemmaplan och handla lite extra på lördag, säger hon.
Det är även en möjlighet för de lokala aktörerna att visa uppskattning till sina kunder.
– Vi hoppas på bra väder på lördag och vi vill göra något kul för kunderna som ett tack för att de väljer att handla lokalt, säger hon. 

För den som inte är bekant med konceptet så innebär det att kunden har chans att genom ett lotteri vinna tillbaka pengarna för sitt köp. Inspirationen till dagen fick Henrik Karlsson, som har Sko Karlsson, från handeln i Herrljunga. Susanne Wiberg som jobbar i skobutiken i Lysekil berättar att det i skrivande stund, med två dagar kvar, är 15 av Lysekils butiker och även kaféer som med på kvittolördag.
– Nu ser det lite olika ut i varje butik, men här hos oss kan kunderna som vill lämna in sitt kvitto där de skriver namn och telefonnummer, sedan i slutet på dagen blir det lottdragning och den vinnaren får tillbaka pengarna, förklarar hon.
Susanne Wiberg delar samma bild som Camilla Ekbrand att Lysekils handels två tidigare evenemang i år har varit mycket uppskattade.
– Det är roligt när det händer något och vi alla får dra vårt strå till stacken.

Publicerad: Uppdaterad:
Emilia Halling Dageby
Nyhetsarkiv