Lysekilsbördig präst hyllar Lysekil med sång på Rosvikstorg ikväll

2024-04-26 För tredje gången under tio års tid hyllar den Lysekilsbördige uppsala-prästen, författaren, komikern och underhållaren Eskil Selander sin barndomsstad genom att spela en sång för Lysekil.
Klockan 19.30 står han på Rosvikstorg och framför låten ”Sång till Lysekil”.

Bakgrunden till framträdandet var att Eskil bodde i Lysekil 1979 till 82, hans pappa var präst i Lysekil. Eskil flyttade från Lysekil och blev präst i Märsta, men bor och verkar sedan några år tillbaka i Rasbo pastorat i Uppsala stift.
Eskil hade så fina minnen från åren som barn i Lysekil, att han skrev en hyllningsvisa som hette ” Sång till Lysekil” Eskils familj bodde vid Rosviksgatan intill Gullmarsfjorden som var ett tema i hans hyllningsvisa.
Vid sidan om sitt arbete som präst jobbar Eskil kreativt med text, författarskap, sång, musik och underhållning, samt marknadsföring.
Han är också, som han själv uttrycker det, en oetablerad komiker.
På hans hemsida står det:
”Man skrattar inte när man ser Eskil på en scen, man gråter”.
Eskil Selander har hållit på med Stand Up Comedy sedan 2012 och är grundare av Uppsala Comedy Club.
Med sin mångåriga erfarenhet inom Stand Up-branchen stöttar han kursdeltagaren i att hitta sin egen röst och ton. Kursen är en workshop med tyngdpunkt på praktiska talövningar.
”Syftet med kursen är inte att bli komiker utan att helt enkelt bli en tryggare talare”, förklarar Eskil Selander på sin hemsida.
Eskil Selander har skrivit boken ”Hur skall man beskriva det?”. Det är Eskils första bok. Boken är en samling korta mikorbetraktelser över livets svårighet och charmighet.
När han håller föredrag vill han tala om peptalk till människan, då det berör honom själv och vill och önskar att talet ska vara tidlöst.
”Människan behöver all pep den kan få i den tid vi lever nu”, säger EskilSelander.
Ikväll fredag klockan 19.30 står Eskil Selander på Rosvikstorg och framför låten ”Sång till Lysekil”.

Här är från första gången:

https://youtu.be/5Hn5ZrvMy9g?si=_2eCCBkZ9fTG7BX1

 

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv