Foto: Pixabay

Stort genomslag för LP:s aprilskämt

2024-04-03 Många har redan listat ut det, men för tydlighetens skull: LP:s artikel om att hundar i Lysekil ska DNA-testas var ett aprilskämt.
Skämtet fick stort genomslag. Det ursprungliga Facebook-inlägget har över 1100 interaktioner och artikeln uppmärksammades i Dagens Nyheter.

Ledtrådarna fanns utspridda i texten och den som läste noggrant lyckades sannolikt syna bluffen direkt. Här kommer dock ett officiellt klargörande: LP:s artikel om att alla hundar i Lysekil ska DNA-testas för att myndigheterna ska kunna identifiera och bötfälla personer som inte plockar upp hundbajs var ett aprilskämt.
Skämtet togs emot väl. Det ursprungliga Facebook-inlägget har i skrivande stund över 1100 interaktioner, nästan 70 delningar och strax över 100 kommentarer. Det är tydligt att de flesta som har kommenterat inlägget förstår att det rör sig om ett aprilskämt, men många av dem skriver också att DNA-testning av hundar kanske inte hade varit en så dum idé ändå. ”Önskar att det hade varit sant”, skriver en kommenterare, ”Detta hade verkligen behövts på riktigt, på många orter!!” skriver en annan.
Under tisdagen uppmärksammades skämtet också av Dagens Nyheter. I deras artikel ”Så skämtades det under årets första april” ges LP:s artikel störst utrymme.

Nu lovar vi på redaktionen att återgå till att förmedla sanna uppgifter till våra läsare. I minst 363 dagar.

Publicerad:
Redaktionenredaktion@lysekilsposten.se0523-66 70 81
Nyhetsarkiv