Andreas Sundberg Kleen, Roland Karlsson och Marcus Sundberg Kleen. Foto: Emilia Halling Dageby

Årets unga företagare skänker prispengarna: ”Det var självklart”

2024-05-07 Årets unga företagare, bröderna Andreas och Marcus Sundberg Kleen, skänker prispengarna till Lysekils vänner.
– Det tog nog bara tio sekunder innan vi kom på att det var Lysekils vänner som skulle få checken, säger Andreas Sundberg Kleen.

Krögarbröderna Marcus och Andreas Sundberg Kleen utsågs till årets unga företagare i Lysekil i mitten på april tidigare i år. Prissumman på 5000 kronor skänker de nu till Lysekils vänner.
– Det var självklart för oss från början att vi skulle skänka pengarna till ett projekt som vi brinner för, säger Andreas Sundberg Kleen.
Han berättar att de nästan direkt visste att det var de hårt arbetande promenadbyggarna som skulle få ta emot pengarna.
– Det tog nog bara tio sekunder innan vi kom på att det var Lysekils vänner som skulle få checken, säger han.

Under en fikapaus från byggandet i Rinkenäs lämnade bröderna över checken till Roland Karlsson, ordförande i Lysekils vänner till ljudet av applåder från snickarna.
– Vi är väldigt stolta över att de ser på oss på det här viset i sin verksamhet och tar tacksamt emot pengarna. Vi vill göra något för både kommuninvånare och besökare för att göra Lysekil mer attraktivt och lyckas vi med det så får näringen också nytta av det. Så det blir en win-win, säger han.

Publicerad: Uppdaterad:
Emilia Halling Dageby
Nyhetsarkiv