Mustafa Panshiri har haft flera föreläsningar i Lysekil, bland annat för personal anställda i kommunen. Innan han är klar i Lysekil ska han även ha hunnit med att besöka samtliga boenden för ensamkommande barn. Hans röda tråd är att demokrati inte bygger på rättigheter utan skyldigheter och att den stora majoriteten av ensamkommande barn är bra killar (tjejer är mycket sällsynt) men att en liten klick som inte vill acceptera de svenska normerna förstör för hela gruppen.

”Vi kan inte rädda hela världen – skicka hem sexualbrottslingarna”

Föreläsare Mustafa Panshiri anser att alla har ett val och att vara ensamkommande barn är ingen ursäkt för att ofreda unga flickor

2016-09-03 Han är rak och kan uppfattas som rejält provocerande.
– De ensamkommande killar som ensam eller i grupp utför sexuella övergrepp på unga tjejer vill jag skicka hem igen. Man måste kunna föra två dialoger samtidigt. Majoriteten av de ensamkommande barnen är skötsamma, de vill göra det som är rätt. Men vi kan inte blunda för den klick som inte accepterar de regler som finns i Sverige.

Polismannen Mustafa Panshiri lyckades fylla den drygt två timmar långa föreläsningen, eller seminariet, som han hellre ville kalla det, med många frågeställningar och svar.

Han avslutade kvällen med att berätta om vilka katastrofala konsekvenser det kan bli för det enskilda barnet när ett land som Sverige går från att ta emot 7 000 (2014) till 35 000 (2015) ensamkommande barn. Mustafa var personligen själv med när den händelsen uppdagades. Det handlade om…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv