Tertialrapporten för socialnämnden pekar mot nytt kraftigt underskott

8 miljoner back – kostnader för placerade barn och ungdomar har skjutit i höjden

2016-05-25 8 miljoner back.
Det är den senaste, dock obekräftade, siffran gällande socialnämnden i Lysekil.
– Jag kan inte bekräfta de siffrorna exakt, men jag har fått en muntlig föredragning om att prognosen pekar åt ett antal miljoner back, säger kommunalrådet Jan-Olof Johansson.

Historien upprepar sig. Socialnämnden i Lysekil har svårt att hålla budget och till nästa år väntar nya besparingskrav.

Innan sommaren 2015 stod socialnämndens ordförande Maria Forsberg (S) i fullmäktigesalen och berättade att nämnden var ”på rätt spår och hade vidtagit åtgärder”. Efter sommaren var det inte lika positivt. Prognosen pekade då på 15 miljoner back i stället för tidigare minus 8 miljoner.

Inför budgeten 2016 ville oppositionen ge socialnämnden åtta miljoner mer än det sittande styret bestående av Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet och Liberalerna.

Ann-Charlotte Strömwall (L) Lars Björneld (L), Siw Lycke (C) och Kristina Gustafsson (S) var också uppe i talarstolen 2015, gällande budgetdebatten 2016, och menade på att Socialnämnden inte behöver mer pengar 2016. Till slut gav sig styret, de satt kvar vid makten men med oppositionens budget innehållande 8 miljoner mer till socialnämnden.

Nu visar siffrorna ett stor underskott. Uppgifterna om 8 miljoner back vill inte kommunalrådet kommentera. Men han säger att man så här i efterhand kan se att man låg fel i analysen…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

 

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv