Snöoväder försenar post – och paketleveranser

2021-12-03 De senaste dagarnas snöoväder ställer till oreda i trafiken. Det påverkar även PostNords transporter. Lastbilar blir stående på grund av olyckor, brevbärare och chaufförer kommer inte fram med sina leveranser på grund av snö och halka. PostNord hoppas på mottagarnas förståelse för att det kan uppstå förseningar.

– Alla medarbetare jobbar för högtryck och gör sitt yttersta för att få ut alla leveranser. Som läget är nu kommer vi att försöka få ut fler leveranser än vanligt under lördagen. Även paketterminalen utökar sina arbetstider för att komma ikapp. En flaskhals är transporterna, som kommer fram sent eller till och med måste vända om, säger Dovile Radzeviciute, regionchef på PostNord.

Varje högsäsong rustar PostNord för att hantera stora mängder paket, och i år är inget undantag. Flera tusen extra medarbetare har tagits in, hemleveranserna utökas, extra ombud öppnas och kundservice håller öppet.

– Det här är den roligaste och mest hektiska tiden på året, och vi är rustade till tänderna. Jag hoppas att mottagarna kan ha tålamod med de förseningar som blir på grund av vädret. Vi gör verkligen allt som står i vår makt för att störningarna ska bli så små som möjligt. Samtidigt vill vi att medarbetarna där ute tänka ska tänka på sin egen säkerhet och inte utsätta sig för onödiga risker, säger Dovile Radzeviciute.

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv