Smögenbryggan och sjöbodarna i annorlunda tappning – som pepparkakshus.

Smögens sjöbodar till salu – som pepparkakshus

Köpesumman går till SOS Barnbyar

2021-12-08 Nu förmedlar Fastighetsbyrån i Sotenäs årets viktigaste byggnad! Sjöbodslängan på Smögen är till salu – i form av ett pepparkakshus.

Alla som vill kan buda på bygget och köpesumman går oavkortat till SOS Barnbyars arbete för att fler barn ska få ett tryggt hem. Dessutom adderar Fastighetsbyrån i Sotenäs 5 000 kronor. Budgivningen är igång och högsta budet på måndagen var 10 000 kronor.

Pepparkakshuset är bakat av hamnbageriet i Kungshamn. Alla som vill kan vara med i budgivningen som pågår till 15 december. Därefter får den lyckliga köparen, som både får Pepparkakshuset och gör en samhällsinsats, tillträde.
– Det är ett unikt tillfälle att köpa detta mästerverk! Det både smakar och gör gott. Vi har höga förhoppningar att många i Sotenäs, både privatpersoner och företag, vill vara med och buda och göra en samhällsinsats, säger Alexander Gergils på Fastighetsbyrån.

Stödjer organisationer
Fastighetsbyrån stödjer löpande organisationer som arbetar för att fler ska få ett tryggt hem – BRIS, Sveriges Stadsmissioner och SOS Barnbyar. Sedan 2018 har företaget bidragit med över 18 miljoner kronor till organisationerna. Och inför julen 2021 vill alltså Fastighetsbyrån i Sotenäs göra en extra insats genom att förmedla dessa kända sjöbodar i pepparkaksform till förmån för SOS Barnbyar.
– Vi jobbar varje dag med att förmedla bostäder. Men alla människor har inte ett tak över huvudet eller ett tryggt hem att gå till. Och julen kan vara en extra svår tid för utsatta barn och vuxna. Därför vill vi göra en extra insats med det här ståtliga pepparkakshuset, fortsätter Alexander Gergils.
Förutom pepparkakshuset så samlar Fastighetsbyrån även in julklappar till familjer i Västsverige som inte själva har möjlighet, då ekonomin inte räcker till. Detta görs i samarbete med Stadsmissionen Göteborg.
Fastighetsbyrån har redan fått in flera fina julklappar under granen här på kontoret, från både privatpersoner och företag i Sotenäs kommun.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv