PROtonerna underhöll vid

Skönsång och musik på PRO-möte

2022-05-05 Ordföranden Christer Höglind förklarade mötet i PRO Lysekil öppnat och hälsade alla välkomna.

Information av Eva Sjöfält från senaste KPR-mötet med kommunen: PRO tillsammans med övriga pensionärsföreningar i Lysekils kommun har sammanställt en del frågor som de önskar svar på från kommunen. En del svar har inkommit och en del frågor väntas fortfarande svar på.
Christer informerar om projektet mot ofrivillig ensamhet. För att projektet ska arbeta vidare behövs ekonomisk hjälp. Det har de sökt pengar från socialstyrelsen och från kommunen men ännu inte fått något svar. Får de inte ekonomisk hjälp så läggs projektet ner.

Resor
KåGe Mattsson presenterar tre olika resor.
Först en hemlig resa den 8 juni från Rosvikstorg. Detta är en heldagsresa där för- och eftermiddagsfika samt lunch och entrébiljetter ingår. Pris för resan 650 kronor.
Nästa resa går till Åland tillsammans med Lysekils Folkdansgille. Denna resa är på 4 dagar och start 31 augusti. Pris för denna resa vid minst 30 deltagare är 5250 kronor.
Den tredje resan som presenteras går till Uddevalla och Östraboteatern den 16 oktober för att lyssna på ”Från Brodway till Duvemåla” ett urval av hits från olika musikaler. Pris för denna resa är 610 kronor.

Underhållning
PROtonerna underhöll med skön sång och musik på detta månadsmöte och som vanligt under ledning av Johnny Kristoffersen på gitarr och Lars-Olof Larsson på klarinett. De startar med två låtar där Johnny skrivit text till. Några andra visor som Johnny skrivit texten till är ”Se Ramsvikslandet och sedan dö” och ”Inte noga Tjoho” som handlar om Lysekilsbanan. Kören fortsätter med ”Mitt eget land” där Håkan Mejer sjunger solo helt otroligt vackert och stämningsfullt. Nästa framträdande blir ”Som en bro över mörka vatten” och nu är det Birgitta Hauqes tur att sjunga solo. Hon framför detta solonummer mycket vackert med hög och klar stämma. Därefter blir det damernas tur att framföra ”Jag har stövlar jag kan gå i” med text av Johnny. Även nästa visa har Johnny skrivit texten till ”Fyra minuter från Brastad” och den framförs av herrarna. De slutar med att alla tillsammans sjunger ” Du går inte ensam”.
Tack alla i kören för denna härliga underhållning.
Lotteridragningar
Frank Olsson förrättar dagens lotteri och många får gå hem med trevliga vinster.
Siv Hansson

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv