De nya ägarna Fredrik Häller och Martin Kyhlén till höger med de tidigare ägarna Kurt Bohlin och Ronny Jansson bakom sig hade fullt upp med att serva alla kunder vid nyinvigningen på lördagen. Till vänster i bild ses Petter Nilsson, Camilla Bratell och deras dotter Ellen.

Ny besättning tar över rodret på Lysekils äldsta butik

Nyinvigning hos JE Lindbom – grundades för 135 år sedan

2016-02-22 En ny besättning har tagit över rodret på JE Lindbom med anor från 1881.
I lördags var det festlig nyinvigning i Lysekils äldsta butik.
De gamla och nya ägarna hade fullt upp hela dagen med att serva alla kunderna.
Bland gratulanterna fanns Elisabeth Lindbom, 97, som var gift med Bengt-Olle Lindbom, barnbarn till grundaren JE Lindbom.

– Vi kommer köra vidare med samma koncept som idag, grunden kommer att finnas kvar med allt som hör havet till med båttillbehör för yrkessjöfarten, yrkesfiskarna samt fiskeutrustning till sport- och fritidsfiskare., berättar det nya radarparet Fredrik Häller och Martin Kyhlén.

Butiken har den senaste tiden genomgått en helrenovering och lokalerna kändes plötsligt dubbelt så stora som tidigare.

– Flytten av kassadisken har gjort jättemycket. Nu blir varorna bättre exponerade, annars är det samma sortiment som tidigare. Det är roligt att sätta sin egen prägel på affären som servat lysekilsbor i 135 år, säger de.

Ronny Jansson och Kurt Bohlin tog över butiken av Lindbom 1981. Därmed säkrades båtlivet och fisket för mer än tre decennier framöver med tillbehör, allt från fendrar, flytvästar till fiskedrag, tinor, ja allt som hör havet till…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv