”I princip ska laxodlingen inte släppa ut något i havet, men vi behöver ändå ett tillstånd. Biogasanläggningen är ett slutet system och kommer att minska dagens utsläpp i havet”, säger Joel Oresten, av en entreprenörerna bakom företagen Ab Renahav och Smögenlax Aquaculture. Foto: Britta Wingård

Mark- och miljödomstolen säger nej till planerad laxodling på Smögen

2018-10-04 Sveriges största laxodling, är planerad att etableras på Smögen, men nu hotas satsningen efter att Länsstyrelsen sagt nej till en framtida laxodling i ett yttrande till Mark- och miljödomstolen. Orsaken är att odlingen släpper ut för mycket kväve och fosfor.

Vill du också läsa tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv