Kommunen och LEVA har tecknat avtal om skötsel av gata/park

”Vi har fått ett mycket gott samarbetsklimat jämfört med hur det varit tidigare”

2015-04-09 Lysekils kommun har kommit överens med LEVA om ett samarbetsavtal gällande skötsel av gata/park.
Avtalet är treårigt och sträcker sig fram till den 31 mars 2018.

– För några år sedan var relationerna mellan LEVA och kommunförvaltningen ansträngda. De ettåriga skötselavtalen om gator och parkskötsel var ett av flera problem. Sedan dess har vi stärkt våra relationer och har idag ett mycket bra arbetsklimat, säger Jan-Olof Johansson (S), kommunalråd i Lysekil.
Samarbetsavtal
– Det nya förutom att avtalet sträcker sig över tre år är att vi lämnar den gamla typen av skötselavtal och går över till ett samarbetsavtal. En positiv fördel är att både den som beställer och den som utför en uppgiften får större frihet och större ansvar i utförandet av uppdraget, fortsätter han.
– Att teckna sådana här samarbetsavtal och dessutom på tre år bygger på ett starkt förtroende och jag har förtroende för att LEVA och Samhällsbyggnadsförvaltningen kommer att göra något mycket bra av det här.
Bildningsnämndens skötsel av idrottsanläggningar omfattas inte av samarbetsavtalet utan görs i andra överenskommelser.
Vid ett lunchmöte på LEVA före Påskhelgen lämnades formellt avtalet över av Jan-Olof Johansson till LEVA:s VD Susanne Malm. Avtalet firades med att LEVA bjöd personalen på tårta i företagets matsal.

Publicerad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv