Svenska Felix Kjellberg, med anknytning till Fiskebäckskil, där han tillbringat somrarna sedan barnsben, är störst av alla på Youtube. Felix är mer känd som PewDiePie och har den Youtube-kanal med allra flest prenumeranter i världen, ungefär 30 miljoner. Foto: Youtube

Felix Kjellberg är störst av alla på Youtube

2015-02-13 På lördag, den 14 februari, är det tio år sedan Chad Hurley, Jawed Karim och Steve Chen skapade en enkel tjänst för att dela klipp med vänner och med världen. I dag är Youtube omåttligt populärt, också i Sverige.

Svenska Felix Kjellberg, med anknytning till Fiskebäckskil, där han tillbringat somrarna sedan barnsben, är störst av alla på Youtube. Felix är mer känd som PewDiePie och har den Youtube-kanal med allra flest prenumeranter i världen, ungefär 30 miljoner.

Fler yngre än äldre
För att fira Youtubes 10-årsjubileum har .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur) gjort en djupdykning i statistiken och presenterar unika siffror om de svenska Youtubeanvändarna.
82 procent av alla svenska internetanvändare tittar på Youtube. Nästan hälften (46 procent) gör det varje vecka och 18 procent gör det dagligen.
Ju yngre ålder, desto större andel ser på Youtube. Bland 12-15 åringarna är 99 procent Youtubare, medan motsvarande siffra bland dem över 76 år är 25 procent. Nästan ingen (0 procent) av dem över 76 år använder Youtube varje dag. Upp till 66-års ålder är mer än hälften av de svenska internetanvändarna också Youtubeanvändare.

Publicerad:
Nyhetsarkiv