Deklarera senast i dag för att få pengar nästa vecka

2024-04-03 För den som vill ha skatteåterbäring redan i april är det i dag sista dagen att skicka in sin deklaration digitalt för att få pengarna redan nästa vecka. 

I dag, onsdag den 3 april, är sista dagen att skicka in sin deklaration för att få pengarna utbetalade redan nästa vecka mellan den 9 och 12 april. Det gäller den som har digital brevlåda och inte behöver göra ändringar eller tillägg i sin deklaration.
– Men det är viktigt att kontrollera att alla uppgifter i deklarationen är korrekta. Kolla också om du har rätt att göra några avdrag med hjälp av våra hjälptjänster, som till exempel reseavdrag, säger Alem Resulovic, sektionschef Skatteverket, i ett pressmeddelande. 

Nytt för i år är att även den som får kvarskatt kan göra sin deklaration klar snabbare, genom att godkänna digitalt utan ändringar och tillägg senast den 3 april. Det innebär att slutskadebeskedet kommer redan i april och sista betalningsdagen är den 12 juli. Förändringen görs för att det ska bli en likabehandling mellan den som ska betala och den som ska få tillbaka pengar.  

Publicerad: Uppdaterad:
Emilia Halling Dageby
Nyhetsarkiv