Alm (M) i tvist med Skatteverket

”Det känns som ett rättsövergrepp som jag borde driva juridiskt, men det är alltså bara att betala”

2016-05-19 Ändrad skatt och skatteböter. Det blir följden sedan Skatteverket avslöjat att den moderata lokal- och regionpolitikern Ann-Sofie Alm (M) i Munkedal deklarerat fel skatt.

Skatteböter, eller skattetillägg som det formellt kallas, påförs när en skattskyldig varit mycket oaktsam eller uppsåtligen undanhållit skatt. 40 procent är den högsta skattesatsen.

 

”En svartmålning”

– Det heter skattetillägg, skatteböter är tidningsrubrikspråk. Och beskrivningen är en svartmålning, eftersom det inte stämmer. Jag har inte på något sätt uppsåtligen undanhållit skatt, säger Ann-Sofie Alm (M).

– Det känns som ett rättsövergrepp som jag borde driva juridiskt, men det är alltså bara att betala, säger Ann-Sofie Alm.
– Sedan har pensionsparreglerna ändrats över tid, det har varken jag eller min revisor haft koll på.  Det borde vi naturligtvis vetat och efter långa brevväxlingar mellan revisor och skattehandläggare har jag därför betalat in skattetillägget om 5.292 kronor. Men jag har även betalat in 55.664 kronor i skatt för anskaffningsavgiften som jag de fakto haft men alltså inte kan bevisa.
Skatteverket har gjort en omprövning av inkomståret 2014 när det gäller Ann-Sofie Alms inkomst av kapital efter försäljning av hennes andel i handelsbolaget Fia & Johans Mat & Sånt.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv