”Allas köpkraft behövs i Lysekil, men det är tyvärr så att vi som bor i Lysekil använder en stor del av vår köpkraft till inköp utanför kommunen. Det finns statistik på hur mycket vi handlar inom och utanför kommunen. Vi handlar mycket av våra dagligvaror, men mycket mindre av sällanköpsvaror i Lysekils kommun”, konstaterar Ulf Bertilsson. Foto: Gabriel Berndtsson

”Alla blir vinnare om vi blir bättre på att handla lokalt”

NäringslivsCentrum satsar på Handla hemma-dag vid Lysekilsmässan 28 januari

2017-01-16 Den lokala handeln i Lysekil har fått mycket stryk av köpcentrum och webbhandel och i slutändan står kommuninvånarna som förlorare.
Denna negativa utveckling vill NäringslivsCentrum i Lysekil uppmärksamma och försöka råda bot på genom en Handla hemma-dag på Lysekilsmässan lördagen den 28 januari.

– Alla blir vinnare om vi blir bättre på att handla lokalt, säger Ulf Bertilsson, ordförande i NäringslivsCentrum (NLC) i Lysekil.

Han ser med egna ögon hur antalet skyltfönster som gapar tomma har ökat i Lysekil de senaste åren, men är glad för att det fortfarande finns kvar många affärer som kämpar på i snålblåsten och har en stark framtidstro.

– Affärerna är beroende av varandra och vi som bor i Lysekil är…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv