Foto: Pixabay

Villaägare misshandlad med baseballträ efter fönsterkross

2019-12-20 Ett ungdomsgäng slog sönder flera fönsterrutor på Södra Kronbergsgatan i Lysekil på onsdagskvällen. Två hus fick flera fönsterrutor sönderslagna. När en grupp upprörda villaägare gick ut och konfronterade gänget blev de jagade och en av dem fick mottaga ett slag med ett baseballträ.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Ungdomsgänget var maskerade och vi har ännu inget id på dem. Kommunens fältassistenter kommer i det här läget att intensifiera sitt arbete med att gå runt i Lysekil kvällstid och kartlägga vilka individer det är innan polisen kan ta över, säger Dan Carlsson, kommunpolis i Lysekil, som även lovar utökad polisnärvaro på kvällar framöver.

Två villaägare drabbades speciellt hårt av vandalernas framfart. LP har talat med den ena villaägaren, som berättade att flera fönsterrutor krossades, på de båda villorna under onsdagskvällen. Enligt villaägaren var det ett tiotal barn och ungdomar i 11-14-årsåldern som stod bakom skadegörelsen.
– Detta var tyvärr inte första gången som vi drabbades av sönderslagna fönsterrutor på huset, berättar villaägaren, som vill vara anonym med hänsyn till repressalier.
Flera villaägare blev mycket upprörda efter skadegörelsen och följde efter ungdomsgänget mot Badhusberget. Där möttes de av en maskerad grupp ungdomar, som var utrustade med baseballträ och hammare och en av villaägarna fick mottaga ett slag av ett baseballträ och har därför även gjort en anmälan om misshandel.

Under hösten har skadegörelsen eskalerat och enligt polisen sker skadegörelsen nästan alltid i ett stråk från centrum och upp mot Badhusberget.

Publicerad:
Nyhetsarkiv