”Vi skänker arvodet i fullmäktige till förmån för flyktinghjälpen”

2015-09-11 Allt tyder på att samtliga politiker i Lysekils fullmäktige kommer att skänka sitt arvode vid sammanträdet den 24 september till förmån för idéella hjälporganisationer som arbetar med flyktingkatastrofen.

På torsdagen gick samtliga politiska gruppledare i Uddevalla kommunfullmäktige ut  i ett gemensamt upprop om att skänka mötesarvodet till förmån för idéella hjälporganisationer som är engagerade i flyktingkatastrofen.
LP har frågat politikerna i Lysekils fullmäktige om de avser att göra samma sak som kollegorna i Uddevalla.

13 politiker från 8 olika
partier har svarat ”ja”
Frågan löd:
Anser Du att politikerna i Lysekils kommunfullmäktige bör följa exemplet från Uddevalla och skänka arvodet från fullmäktiges sammanträde i september till förmån för idéella hjälporganisationer som arbetar med flyktingkatastrofen?
Frågan skickades via epost till politikerna vid lunchtid på torsdagen.
24 timmar senare hade 13 politiker från åtta olika partier svarat ”ja” på frågan. I fullmäktige finns 31 politiker och tio politiska partier.

– Jag hjälper gärna till genom att bland annat skänka mitt arvode från sammanträdet i september, jag ser gärna att pengarna går till FNs Flyktingorgan UNHCR som hjälper människor på flykt. Vi måste se människorna i denna katastrof och hjälpa till mangrant, säger  Cheyenne Röckner (M).
– Bra förslag som jag stödjer, säger Lars Björneld (FP).

– Ja absolut, säger Camilla Carlsson (FP).

– Ja.  Många år hade vi inget arvode i KF.  Det var ett hedersuppdrag.  Vi hade dock en julmiddag för att fira och ära de som gått i pension i kommunen. Jag kan skänka årets arvode. Det går istället till bättre behov och behåll hellre fina traditioner, säger Ann-Charlotte Strömwall (FP).

– Ja, det tycker jag är ett mycket bra förslag, säger Siw Lycke (C).

– Ja gärna, svarar både Christina Gustafson (S) och Klas-Göran Henriksson (S).

– Jag tycker att det är ett bra initiativ och jag anser att Lysekil borde följa efter, säger Patrik Saving (Lysekilspartiet).

– Gärna, säger partikollegan Jeanette Jansson.

– Absolut. Ställer självklart upp på detta, säger även lysekilspartisten Thomas Falk.

– Ja, absolut, säger Ulrika Häller Lundbäck (KD).

– Jag tycker absolut att vi kunde skänka mötesarvodet till t.ex UNHCR. Så mitt svar är ja, säger Marthin Hermansson (V).

– Javisst, det var en klok idé. Hjälp på plats eller i närområdet är den absolut bästa lösningen, säger Håkan Johansson SD.

Läs mer i papperstidningen eller på https://www.buyandread.com/pub.htm?pub=lysekilsposten

 

Publicerad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv