Västra Götalandsregionen öppnar vaccinationsbokning för 40+

2021-06-22 Nu öppnar Västra Götalandsregionen för att alla födda 1981 och tidigare kan börja boka tid för vaccination mot covid-19.

–Vi har kommit så pass långt i nuvarande åldersgrupper att vi nu kan släppa på ytterligare en åldersgrupp. Det känns bra att få chans att erbjuda fler av våra invånare möjligheten att boka tid för vaccination, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare, VGR.

Ändringen gäller med start idag, 22 juni, men det kan ta tid innan alla vaccinatörer hunnit att uppdatera sina bokningssystem. Riskgrupper från 18 år och uppåt har sen tidigare också möjlighet att boka tid.

– Våra vaccinatörer märker att bokningstrycket minskar i nuvarande åldersgrupper och för att underlätta för vaccinatörerna och även fortsättningsvis ha en hög vaccinationstakt går vi därför vidare, säger Kristine Rygge.

VGR har tidigare aviserat att födda 1986 och tidigare ska kunna börja boka tid från och med sista juni, den tidsplanen kvarstår. En uppdaterad vaccinationsplan finns på: https://www.vgregion.se/covid-19-corona/vaccination-mot-covid-19/

Publicerad:
Nyhetsarkiv