Vågbrytare från Brastad till Holmestrand i Norge

18 pontoner på totalt 360 meter fraktas från Rixö till Lysekil

2014-10-21 En 360 lång och fem meter bred vågbrytare har börjat fraktas från Rixöbryggan i Brastad till Gullmarskajen i Lysekil. Beställaren är
Holmestrands kommun i Norge.

Det blir trångt på väg 162 den närmaste tiden. Med special­transport ska 18 pontoner, 20 meter långa och fem meter breda fraktas från Rixö till Gullmarskajen i Lysekil. Därifrån ska sedan varje element bogseras till Holmestrands kommun som ligger cirka fem mil söder om Oslo.
Innan årsskiftet
– Vi jobbar i en säsongs­betonad bransch men i år har vi behållit hela personalstyrkan på 35 personer som vi vanligtvis måste dra ner på under vinterhalvåret, så det är positivt. Ändå har personalen jobbat långa dagar och så blir det ett tag här framöver, berättar Zeb von Schantz, säljare på Rixö Bryggan.
Innan årsskiftet ska projektet vara i hamn.
Det är en beställning på närmare åtta miljoner kronor. Rixö Bryggan står för hela arbetet från tillverkning till färdig vågbrytare i Holmestrand. Vågbrytaren ska bli 360 meter lång, fem meter bred och varje element väger ungefär 80 ton.
– Så vi kommer att skicka en personalstyrka på cirka åtta man till Norge, som ska se till att allt kommer på plats, förklarar Zeb avslutningsvis.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv