När Preemraffs räddningstjänst har brandövning uppstår stora utsläpp av föroreningar, menar en närboende som skrivit till Preem och frågat om det går att öva utan att bränna av olja. Foto: Privat

Utsläpp vid brandövningar ifrågasätts

Preemraff öppnar för att eventuellt gå över till miljövänligare alternativ

2018-04-07 En privatperson som bor i närområdet till Preemraff har reagerat på de stora svarta rökmoln som uppstår när personal vid raffinaderiets räddningstjänst har brandövning.
Sådana utsläpp kan orsaka hälsoproblem hos närboende och försurning av skog och mark, menar den närboende. Från Preemraffs sida säger man att dessa brandövningar är nödvändiga, men öppnar samtidigt för förändringar.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv