Foto: Privat

Ungdomsgäng misshandlade turister i Lysekil

Vännerna var på besök - slutade med dubbla käkfrakturer

2021-08-09 De fem vännerna var på väg mot Havsbadet när ungdomarna attackerade dem. En av vännerna fick ta emot både sparkar och slag när han låg ner.

Under natten till söndag 1 augusti blev några vänner i 30-40-årsåldern attackerade av ett ungdomsgäng när de var ute i Lysekil.

Det hela började när vännerna bestämde sig för att köpa mat i väntan på att Havsbadet skulle öppna. I kön kom ungdomarna fram och det blev snabbt hetsig stämning mellan personerna.

– Det var helt oprovocerat så vi försökte putta bort dem och förklara att vi inte ville bråka. Sen försvann de och vi åt vår mat samtidigt som vi försökte smälta vad som hänt.

– Tydligen sa de till vår vän att de skulle komma tillbaka, något vi andra inte hörde, säger en av männen.

När vännerna var på väg mot Havsbadet kom gänget tillbaka, nu var de betydligt fler än tidigare. 

– Det var runt 10-15 stycken, och vi var bara fem personer. De började skrika och fråga om det var något vi ville, varpå vi svarade att allt var ett missförstånd. 

En av vännerna, en man i 30-årsåldern, skrek tillbaka och då attackerade dem honom, enligt deras egna uppgifter.

– Jag ser hur de ställer sig i en ring runt honom, typ fem personer mot en. Sen går allt så himla fort och jag ser hur han ligger ner med händerna mot ansiktet samtidigt som de sparkar och slår honom, säger mannens sambo.

Polis var på annat ärende

Efter ett tag försvann ungdomarna och vakter från Havsbadet sprang efter dem men lyckades inte komma ikapp. Vännerna ringde polisen, vars enda patrull var ute på ett annat ärende. Efter ungefär en halvtimme kom ambulansen.

– Man kan ju undra varför dessa ungdomar inte sitter bakom lås och bom, eftersom alla verkar veta vilka det är. Även polisen verkade ha en aning om vad det var för människor, och vi har vittnen som kände igen personerna, säger mannens sambo.

En av vännerna, mannen i 30-årsåldern, blev så pass skadad att han fick två käkfrakturer och var tvungen att få akutfixering av underkäken, då den hängde lös och stack in i munnen. För honom väntar nu två månaders sjukskrivning och endast flytande föda. 

Hur mår du?

– Jag känner mig allmänt stirrig och misstänksam mot alla. Det är svårt, jag blev opererad i onsdags och har precis kommit hem, så jag har nog inte hunnit känna så mycket men det kommer nog att komma mer och mer med tiden. Att gå på krogen kommer nog inte vara samma sak längre.

Ingen av vännerna bor i Lysekil men paret i 30-årsåldern kommer härifrån och ville visa sina kompisar hur fin staden är på sommaren.

– Nu vill vi inte komma hit igen på ett tag, vilket är jättetråkigt eftersom vi har många släktingar här.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv