En ung man avled efter en svår bilkasch på länsväg 162 mellan Brastad och Brodalen tidigt på söndagsmorgonen. En annan ung man skadades allvarligt vid olyckan. Foto: Ahlbin Gustafsson

Ung man dog efter svår bilkrasch utanför Brastad

2018-06-03 En ung man avled efter en svår bilkrasch på länsväg 162 mellan Brastad och Brodalen tidigt på söndagsmorgonen. En annan ung man skadades allvarligt vid olyckan.

Klockan var 03.30 på morgonen när den svåra olyckan ägde rum. Två unga män färdades i en bil som var på väg mot Lysekilshållet och av okänd anledning skar ner i diket kraschade mot vägtrumma.
När räddningstjänsten kom till platsen fick man klippa upp taket på den kraftigt demolerade bilen för att ambulans personalen skulle kunna ta hand om de svårt skadade männen, som båda var medvetslösa.
En av männen fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, medan ambulans tog med den andre svårt skadade till Norra Älvsborgs länssjukhus. En av männen avled senare på söndagen, medan den andra mannen vårdas med allvarliga skador. Båda männen uppges vara i 20-25-årsåldern.
Det är oklart vad som orsakade singelolyckan. Polisen kommer nu att göra en utredning och har tagit bilen i beslag för att se om det fanns några tekniska fel på bilen som kan ha orsakat olyckan.
Inga vittnen finns till händelsen.
På det aktuella vägavsnittet har det inträffat flera svåra trafikolyckor med dödlig utgång genom årens lopp.

Texten uppdateras.

Läs mer i måndagens papperstidning.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv