Platsansvarig på Bengts Fisk, Johan Hansson, hoppas fortfarande på en lösning där verksamheten på något sätt kan fortgå i nuvarande lokaler. En flytt skulle bli både kostsam och samtidigt innebära en massa extrajobb.

Tufft för verksamheterna vid avstängd Fiskehamnskaj

”Hoppas kunna vara kvar” – Kylcontainrar i Foodias gamla lokaler blir del av tillfällig lösning

2016-04-04 En tillfällig lösning är på plats för de flesta yrkesfiskarna.
För grossisten Bengts Fisk är det fortfarande många frågetecken som hänger i luften.
– Vi hoppas naturligtvis att vi kan vara kvar. Men samtidigt måste vi titta efter alternativa lokaler, om det skulle vara så illa med kajen som man har trott, säger Johan Hansson, platsansvarig på Bengt Fisk.

All trafik på Fiskehamnskajen är avstängd på grund av att kajens bärighet ifrågasatts vid ett antal besiktningar.
Gamla Foodia

Runt 25-talet fiskebåtar lossar normalt sin last på Fiskehamnskajen i Lysekil. Men i torsdags stängde kommunen av kajen. Därefter har man desperat sökt, och hittat en tillfällig lösning. Tre kylcontainrar har ställts in i intilliggande lokaler, Foodias gamla. Här får man också plats för truckar, pallyftar och andra hjälpmedel som behövs för verksamheten. Dock är inte detta en lösning för de största fiskebåtarna, exempelvis Atlantic, eftersom man fortsatt inte får lägga till vid Fiskehamnskajen.

– Från kommunens sida har man gjort ett kanonjobb i det akuta skedet. Margareta Gustafsson på fastighetsenheten har ställt upp på ett fantastiskt sätt. Containrarna var på plats i den nya lokalen bara ett par dagar efter att kajen stängdes av, säger Lars Lebro, fiskare och ordförande i Lysekils Fiskehamnsförening.

Den kritiken som finns är till stora delar riktade till de som är ansvariga för att kajen, trots påpekande redan 2011, inte har vidtagit nödvändiga åtgärder för att rusta upp kajen…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv