Thomas Eriksson jobbar numera för tidsskiftsförlaget Egmont Publishing efter fyra år Aftonbladet och 1,5 år på Omni.

Tidningsprofiler på nya och höga stolar

”Lokalmedia har en resa framför sig med den digitala utvecklingen och den måste ske snabbt”

2014-12-22 De gick hand i hand från Lysekilsposten till Aftonbladet.
Nu – för första gången på 20 år – går Robin Govik och Thomas Eriksson skilda vägar.
Efter årsskiftet sitter båda på höga chefspositioner i medie-Sverige.
Thomas Eriksson

Ålder: 31 år
Bor: Stockholm
Från: Lysekil, Torpet
Arbetsgivare: Lysekilsposten, Värnpliktsnytt, Perfect Media, Afton­bladet, Omni, Egmont Publishing
Titel: Digital förlagsredaktör,
Egmont Publishing

Allt började på Lysekilsposten. Det var där som Robin Govik, 32, och Thomas Eriksson, 31, lärde känna varandra som unga tonåringar. Tillsammans räknade och packade de tidningar innan de tog klivet upp på ­redaktionen. Det blev starten och vägen in i mediebranschen.

– Efter gymnasiet började vi båda på Värnpliktsnytt. Det blev den snabba vägen till ­Aftonbladet där vi båda fick jobb, säger Robin Govik.

Nyhetschef på Aftonbladet

Väl i Stockholm arbetade de periodvis på samma avdelning, nyhetsredaktionen, men sågs bara sporadiskt eftersom de ­jobbade olika tider. Båda har haft en rad olika titlar på ­Aftonbladet. Bland annat var Thomas Eriksson nyhets­redaktör och Robin Govik har varit nyhets­chef för hela ­tidningen.

– Robin var en otroligt uppskattad chef och omtyckt ­kollega på Aftonbladet. Det är en stor förlust för tidningen att han slutar, säger Thomas ­Eriksson.

– Jag har aldrig haft en tråkig stund på Aftonbladet. Jag ­hade kunnat jobba vidare i tio år till, men det finns en värld även utanför tidningshuset, säger ­Robin Govik.

”Har en resa framför sig”

Efter nyår blir Govik ­redaktionell affärsutvecklings­chef i lokaltidningskoncernen Mittmedia. Därför går nu ­flytten för hela familjen till Örnsköldsvik där hans fru har sina rötter. Mittmedia består av 19 lokaltidningar som sträcker sig över en tredjedel av Sveriges totala yta.

– Lokalmedia har en resa framför sig med den digitala ­utvecklingen och den måste ske snabbt, säger Govik.

Stor digital redaktion

För Thomas Erikssons del krävdes ingen flytt. Han bor kvar i Stockholm där han redan börjat sin anställning som ­digital förlagsredaktör på ­tidsskriftsförlaget Egmont Publishing. Där leder han ­arbetet med att bygga upp en stor digital redaktion som ska producera dussintalet sajter. Bland de största finns ­Vagabond, King Magazine och Auto Motor & Sport.

– Det är väldigt kul. ­Mediebranschen har aldrig förändrats så fort som den gör nu. Därför är det jättehäftigt att få arbeta på ett företag med ­stora muskler som kan satsa ­digitalt, säger Eriksson.

Foto: Privat

Robin Govik

Ålder: 32 år
Bor: Örnsköldsvik
Från: Lysekil, Tröten
Arbetsgivare: Lysekilsposten, Värnpliktsnytt, Aftonbladet, Mittmedia
Titel: Redaktionell affärsutvecklingschef, Mittmedia

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv