Tidigare misstänkt anhållen på nytt i mordutredning

Nu kopplar polisen tre misstänkta personer till fallet

2019-12-06 En närstående till den 22-årige man, som sitter häktad, misstänkt för mord på 17-åriga Wilma Andersson, och som tidigare varit anhållen i utredningen, har anhållits på nytt. Samtidigt har en tredje person delgivits misstanke om brott och anhållits av åklagare. På fredagen omhäktades 22-åringen.

Mannen, som tidigare varit misstänkt för grovt skyddande av brottsling, togs in för kompletterande förhör under torsdagen och anhölls efter beslut av åklagare. Om mannen ska vara fortsatt anhållen eller begäras häktad är även det ett åklagarbeslut. Mannen har tidigare varit anhållen, men släppt på fri fot då man inte ansåg att den misstänkte kunde undanröja bevis. Det har även tagits en bil i beslag som uppges tillhöra den misstänkte, men som den 22-årige mannen haft tillgång till.

Samtidigt har en tredje person delgivits misstanke om brott och anhållits av åklagare. Det innebär att tre personer nu kopplas till mordutredningen. I nuläget går kammaråklagare Jim Westerberg, som leder förundersökningen, inte ut med vilka brott de två anhållna är misstänka för. Under helgen ska åklagare besluta om de ska häktas eller försättas på fri fot efter förhör.

Enligt uppgift till DN är den tredje personen som har anhållits misstänk för brott mot griftefriden, vilket innebär att man olagligen befattar sig med en död persons kvarlevor.

Omhäktningsförhandlingen för den 22-årige man, som på sannolika skäl, är misstänkt för mordet på Wilma Andersson, skedde vid lunchtid på fredagen vid Uddevalla tingsrätt. Mannen kommer att sitta kvar i häktet i minst fyra veckor framåt till att börja med.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv