Mattias Wester gjorde comeback i år men någon fortsättning kommande säsong blir det inte. ”Det här var inget roligt sätt att avsluta på, men kroppen, framför allt knäna, håller inte för det här”, säger 43-åringen. Foto: Lennart Hård

Tappert kämpande LHK åkte ur

Kropps avgjorde på straffkast efter full tid – jubel förvandlades till förtvivlan

2016-03-17 Grymt slut.
Det kunde inte bli mer rafflande. Med två sekunder kvar räddar målvakten Antonio Johansson ett friläge och då är LHK kvar i division 3. Sekunden senare blåser domaren straff till Kropps.
Tiden är ute, men straffkastet ska läggas. Anders Svernling, med rutin från Elitserien kliver fram, laddar och sätter bollen i mål. 23-24 och Kropps klarar sig kvar, på LHK:s bekostnad.

Det var länge sedan det var sådant tryck i Kronbergshallen. Det var långt ifrån fullsatt men de som var där gjorde sitt för att stämningen skulle vara på topp. Det var derby och det var en kamp om överlevnad i division 3.

Förutsättningarna inför sista omgången var att oavgjort skulle räcka för både Kropps och LHK, om Höfers skulle förlora sin match mot Trollhättan. Om Höfers skulle ta poäng var Kropps tvingade att vinna medan LHK fortfarande skulle klara sig med oavgjort.

Med 12 sekunder, vid ställningen 23-23 kvar kom beskedet från läktarhåll. Höfers hade spelat oavgjort vilket innebar att degraderingen stod mellan Kropps och Lysekils HK. Kropps hade bollen vid mittplan och visste nu att man var tvingat att göra ett mål till. Man rullade boll och fick läget med två sekunder kvar. LHK:s målvakt Antonio Johansson räddar men…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv