Sven-Ingvars till Lysekil

Gratiskonsert vid Lysekil Women Match Race – Preem står för fiolerna

2016-04-08 Nu står det klart att Sven-Ingvars kommer till Havsbadsparken i Lysekil torsdagen den 11 augusti. Det blir en gratiskonsert som äger rum i samband med damseglingsveckan Lysekil Womens Match Race.
Kultbandet från Slottsbron i Värmland, som bildades 1956 och firar 60-årsjubileum i år, kommer att ge sig ut på en lång sommarturné, där Lysekil alltså blir en av spelplatserna.

– Inom kort presenteras ytterligare ett band/artist som kommer att uppträda antingen kvällen före eller kvällen därpå, meddelar Stig Nilson på Preemraff.
Båda konserterna har fri entré, då ”Preem står för fiolerna” som huvudsponsor vid Lysekil Womens Match Race.

Sven-Ingvars har varit i Lysekil och spelat vid flera olika tillfällen genom årens lopp och alltid har det varit folkligt, festligt och fullsatt. Det värmländska kultbandet, som till och med spelat på Hultsfredsfestivalen för en ung publik, går hem hos alla generationer.

Men så har de också hållit på i 60 år.

Hade någon 1956, året då Sven-Ingvars bildades, sagt till Sven-Erik Magnusson att han efter mer än ett halvt sekel fortfarande skulle göra konserter som hyllad, folkkär och omhuldad musikklenod hade han förmodligen skrattat högt och länge – ända bort till Frykensjöarna och den odödliga fröken Fräken…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

htm

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv