Föreningen Strandstädarna har all anledning att jubla efter att de erhåller Bohuspriset av Thordénstiftelsen och en nätt summa av 296 342 kronor. På bilden ses ett glatt gäng av Gåsöbor och strandstädare när de ryckte ut under Kristi Himmelsfärdshelgen och städade stränderna på Gåsö. Foto: Privat

Strandstädarna får Bohuspriset

Prissumman är 296 342 kronor – en krona per invånare i Bohuslän

2016-06-21 Den idéella föreningen Strandstädarna får det prestigefyllda Bohuspriset av Thordénstiftelsen och en prischeck på 296 342 kronor, vilket motsvarar en krona per invånare i Bohuslän.
Priset tillkännagavs och delades ut på måndagen av landshövding Lars Bäckström vid en presskonferens på Bohusläns Museum.

Bohuspriset, som är instiftat av Thordénstiftelsen, ska gå till en person eller organisation som har gjort eller gör betydande insatser till nytta för Bohuslän och dess befolkning.

– Priset delas nu ut för andra gången.Prissumman är 296 342 kronor, motsvarande en krona per invånare i Bohuslän. En jury har lämnat förslagom pristagare och vi har kommit fram till att Strandstädarna är den mest värdiga vinnaren i år, säger Lars Bäckström, landshövding och ordförande i Thordénstiftelsen…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

 

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv