Skutan Laura kommer till Lysekil till helgen. Skutan är byggd 1939 i Risör, Norge. Hennes hemmahamn är Asperö. Laura togs av tyskarna under kriget, stationerad i Rogalandsområdet. Efter kriget tog Norska sjöförsvaret över henne och hade hemmahamn i Stavanger (Ulsnes). Laura användes till persontransport och transport av material. Hon gick även som färja mellan Stavanger och marinstationen Ulsnes. 1978 såldes Laura till en privatperson i Stavanger som målade henne vit, för övrigt var hon ren motorbåt med stor styrhytt och rymlig salong men ingen mast. 1988 köpte Ulf och Karin Sandström Laura i Stavanger. Efter en lång renovering tillsammans med ombyggnad till segelbåt, ser hon ut så som hon kan ha sett ut på 1930-talet. Foto: Peter Björnhage

Stor skutträff i Lysekil till helgen

20-tal vackra fartyg kan beskådas i Södra hamnen

2018-10-04 Varje år ordnas en träff för traditionella segelfartyg på Västkusten.
Årets skutträff är förlagd till Lysekil.
Ett 20-tal vackra fartyg samlas på fredag kväll, seglingen äger rum på lördag och på söndag vänder de vackra fartygen hem igen.

Vill du också läsa tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv