Stöldvåg mot båthamnar i Brastadtrakten

2021-08-27 Den senaste veckan har en våg av stölder drabbat båthamnar i Brastadtrakten. Framför allt är det startbatterier och bränsletankar som har tillgripits. Även en sommarstuga har haft inbrott.
– Det är typiskt för den här årstiden när det inte är så mycket folk i rörelse. Vi är mycket tacksamma för eventuella tips och iakttagelser som kan sättas i samband med stölderna, säger Dan Carlsson, kommunpolis i Lysekil.

Polisen har fått in fyra anmälningar på kort tid som handlar om stölder från båtar i hamnarna på olika ställen i Brastadtrakten.

– Mörkertalet kan vara stort, då alla inte haft uppsikt över sina båtar på ett tag, så det kan mycket väl handla om fler stölder, säger Dan Carlsson.

Den här gången är det inte båtmotorer som tjuvarna har stulit, utan det har uteslutande handlat om stölder av startbatterier och bränsletankar. Även ett fritidshus har haft påhälsning av inbrottstjuvar. Där är det ännu oklart vad som har stulits.

– Vi är beroende av allmänheten för att kunna få ett stopp på den här inbrottsvågen, så vi tar tacksamt emot tips från alla som ser någon misstänkt fordon eller annat, som kan sättas i samband med stölderna, säger Dan Carlsson.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafsson, ahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv