Tidigare i Lysekilsposten.

Socialdemokraterna väljer att sitta kvar

”Om någon annan koalition vill ta över så kan man pröva frågan i KF”

2015-11-27 – Utan de statliga 14,1 miljonerna hade vi aldrig ändrat oss. Nu känner vi att vi kan sitta kvar, trots att det var oppositionens budget som vann gehör.
Det säger kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S).

Ska man tyda kommunalrådets ord så går Socialdemokraterna i Lysekil inte med några tankar att avgå.

Enligt Jan-Olof Johansson såg socialdemokraterna i Lysekil redan i juni att kostnaderna för nyanlända inte skulle täckas i budgeten.

– Det är anledningen till att vi inte kunde acceptera oppositionens budget. Men när nu intäktssidan blir bättre, med 14, 1 miljoner i statligt stöd, så ser vi en möjlighet att klara budgeten, så som oppositionen lagt den.

* Ska inte de pengarna gå till extrakostnader för den senaste tidens flyktingström?
– Jo, men samtidigt blir det ju ändå ett tillskott i kassan, pengar som vi kan använda både 2015 och 2016, när det behövs.

Kritiker till kommunalrådet tankegång, bland annat Moderaterna i Lysekil, menar att det är höstens tilltagande flyktingström som ska täckas av de 14,1 statliga miljonerna. Socialdemokraterna menar dock på att man redan i juni såg denna tilltagande ström.

* För bara en månad sedan sa ni annorlunda, då stod ni fast vid er tidigare lagda budget, varför?
– Det är inte bara ett parti som ska enas. Vi är ett antal samverkande partier som ska försöka komma överens om en budget. Ska man göra en förändring så…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv