Emelia Westerlund och Ana Rodrigues tycker att det är viktigt att det händer saker under sommaren som är riktat mot barnen.

Småstjärnorna gör comeback i Lysekil

”Viktigt att det händer något roligt som är riktat mot barnen”

2015-02-18 Det två Lysekilstjejerna Emelia Westerlund och Ana Rodrigues har en plan.
Att blåsa nytt liv i den avsomnade talangtävlingen Småstjärnorna i Lysekil.
– Det är viktigt att det händer saker under sommaren som är riktat mot barnen, säger Emelia.

Anledningen bakom beslutet att återinföra Småstjärnorna i Lysekil är att Ana och Emelia vill göra något roligt som ska vara inriktat mot barn. De har båda två fina minnen från evenemanget.

– Vi var båda två med flera gånger och när vi var mindre var Småstjärnorna sommarens höjdpunkt. Det var alltid mycket folk som var där och tittade och det blev lite av en folkfest, säger Emelia Westerlund.

Positiva reaktioner

Den 27 juni är det tänkt att tävlingen ska äga rum och trots att arrangemanget fortfarande är tidigt på planeringsstadiet och mycket jobb återstår har Ana och Emelia redan fått mycket positiva reaktioner.

– Allting är väldigt nytt, men vi har pratat med handlarna i Lysekil och de har varit positivt inställda. Vi tycker det är viktigt att det händer något roligt som är riktat mot barnen, säger Ana.

”Handlar om att ha roligt”

Tävlingen kommer, precis som tidigare, gå ut på att barn mellan sex och tolv år mimar till låtar som de själva valt i Parksnäckan i Lysekil. Deltagarna kommer delas in i grupper baserade på ålder.

– Det viktiga är inte själva tävlingen, det handlar om att ha roligt, avslutar Ana Rodrigues.

Publicerad:
Nyhetsarkiv