Foto: Pixabay

Skadegörelsevåg över Lysekil – fyra rutor krossades på hus

2019-12-19 En ny våg av skadegörelse drabbade Lysekil på onsdagskvällen. Bland annat slogs fyra fönster sönder på ett hus på Södra Kronbergsgatan.
– Vi ser mycket allvarligt på den här meningslösa skadegörelsen, säger kommunpolisen Dan Carlsson, som på torsdagen satt i möten med kommunens säkerhetsgrupp.

Under hösten har skadegörelsen eskalerat och enligt polisen sker skadegörelsen nästan alltid i ett stråk från centrum och upp mot Badhusberget. Oftast är det privatpersoner som fått fönsterrutor krossade och bilar sönderslagna, men även skyltfönster på butiker har krossats.
– Vi ser mycket allvarligt på den här meningslösa skadegörelsen, säger kommunpolisen Dan Carlsson, som på torsdagen satt i möten med kommunens säkerhetsgrupp för att diskutera vilka extra åtgärder som behöver vidtas framöver.
Två villaägare drabbades speciellt hårt av vandalernas framfart. LP har talat med den ena villaägaren, som berättade att flera fönsterrutor krossades, på de båda villorna under onsdagskvällen. Enligt villaägaren var det ett tiotal barn och ungdomar i 11-14-årsåldern som stod bakom skadegörelsen.
– Detta var tyvärr inte första gången som vi drabbades av sönderslagna fönsterrutor på huset.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv