Signerat Bennemyr

Tre av sju rätt i LP:s tippning

2019-11-29 Som rubriken antyder hade vi på LP inte helt rätt på hur Hockeytrean Södra A skulle sluta.

Vi överskattade uppenbarligen Lysekil Hockey Viking och underskattade med all önskvärd tydlighet Hovås.
För summa summarum, vi tippade Lysekil som seriesegrare, så blev inte fallet.
Laget blandade alldeles för mycket under grundserien. En del fenomenala insatser blandades med riktiga bottennapp och laget slutade fyra i tabellen till slut.
Det laget vi hade på just fjärde plats var Hovås, de vann serien i komfortabel stil, två förluster på de tolv matcherna och laget visade flera gånger varför de spelade i Hockeytvåan förra säsongen.
Plats två och tre hade vi dock helt rätt, Lions HC Strömstad tvåa, Munkedals BK trea. Så blev också fallet efter att Munkedal haft avgörandet i sina egna händer men slarvade bort försprånget hemma mot LN 70 HC och förlorade efter straffar.
Trots det var laget en poäng före Lions inför sista omgången men en överkörning från Strömstadlaget gjorde att Lions knep andraplatsen och Munkedal fick nöja sig med en tredjeplacering.
Alla de tre är kvalificerade för Alltrean. Men mer om det lite längre ned i texten.

Rätt på femte plats och nära på botten

På femte plats hade vi satt Rönnäng, ett tips som höll hela vägen, Rönnäng slutade femma, en poäng bakom Lysekil Hockey Viking.
I botten hade vi tippat Uddevalla som sexa och LN 70 HC sist, det blev tvärtom, så vi var ändå nära, det skiljde två poäng mellan lagen och Uddevalla slutade sist.
Topp tre är kvalificerade för Alltrean, där får de sällskap av fem andra lag, de tre bästa från B eller C serien plus den bästa fyran.
16 lag ska göra upp i Alltrean, frågan är bara hur de ska få ihop det rent geografiskt.
Vi har Hovås, Lions och Munkedal från A, vi har Lidköping, Skara och Tidaholm från B. Från C serien är Kållered, Göteborg och Lerum kvalificerade. Från D-serien är det Åseda, Virserum och Valdemarsvik och från E-serien är det Halmstad, Pantern och Glimma som kvalificerat sig, plus den bästa fyran från de fem serierna.
Bästa fyran över de fem serierna är Limhamn som plockade 24 poäng på 14 matcher.

Blir spännande att se indelningen
Serieindelningen kommer under veckan och det ska bli oerhört intressant att se hur de resonerat på hockeyförbundet.
Topp fyra i de båda Alltreorna är kvalificerade för spel i kvalserien till Hockeytvåan, femmorna och sexorna får spela playoff mot vinnarna av respektive fortsättningsserie.
För Lysekils del är det fortsättningsserien som gäller, den startar, precis som Alltrean, den åttonde december och även där slås serier ihop.
Fortsättningsserierna är uppdelade på fyra serier, vilket betyder att en serie försvinner helt och går upp i en annan, så det kan bli en del förflyttningar av lag även i dessa serier innan de startar.
21 lag är det som gör upp om fyra playoffplatser men det är alltså bara vinnarna av de fyra serierna som får fortsätta kvala uppåt i systemet.
Även dessa serier ska bli färdiga under veckan sägs det, vi får väl se om hockeyförbundet lyckas med det.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv