”Pengarna får inte användas till att bygga saker, men däremot till att samordna olika satsningar och göra noggranna analyser. Vi ska dra nytta av varandras kunskaper och erfarenheter innan vi går vidare med olika projekt som utvecklar centralorterna”, berättar projektledaren Cia Säll, som jobbar på Näringslivsenheten i Lysekils kommun. Foto: Joel Hansson

Sex kommuner samverkar i norskt-svenskt EU-projekt

Lysekils kommun samordnar 30-miljonersprojekt fram till 2019

2016-02-18 Sex kommuner ska samverka för att tillsammans hitta hållbara utvecklingsstrategier för attraktivare centralorter.
Lysekils kommun kommer att vara samordnande för 30-miljonersorojektet, där EU finansierar halva kostnaden.
Detta står klart nu när Interreg Sverige-Norge har beviljat EU-medel till projektet ”Urban platsinnovation”.

Projektet ”Urban platsinformation” omfattar Strömstad kommun, Trollhättan Stad, Uddevalla kommun, Åmål kommun, Lysekils kommun, Högskolan Väst samt Fredrikstad kommun som är projektets norska partner.
– Syftet med projektet är att få mer kunskap om hur centralorterna ska utvecklas för att kunna bli mer attraktiva för både invånare och besökare. Med kunskap som grund kan man göra strategiska och hållbara val när det gäller kommunernas utvecklingsplaner, berättar projektledaren Cia Säll, som jobbar på Näringslivsenheten i Lysekils kommun.

 

Läs mer i papperstidningen eller på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

 

Publicerad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv