SAIS-Trampen inställd på grund av Corona

2020-03-21 Söndagen den 22 mars var det tänkt att Stångenäs AIS Orientering skulle stå värd för en av säsongens första orienteringstävlingar i distriktet. Så blev det tyvärr inte då tävlingen har fått ställas in på obestämd tid på grund av COVID-19. Redan i början på mars kom farhågorna det att rådande läget kunde påverka den kommande tävlingen. Alla förberedelser fortsatte dock som planerat, banorna var färdiglagda på den nyritade Fjällakartan, personalorganisationen och ansvarsområden klara samt tävlingsarenan redo. Anmälan var öppen och den fylldes på i snabb takt med intressanta namn, många från andra mer avlägsna distrikt.

– För en dryg vecka sedan kom Svenska Orienteringsförbundet med uppdaterade riktlinjer utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. De nya förutsättningarna innebar att vi som arrangör kände att det enda rätta var att ställa in, både för oss och för våra tävlande. Vi har alla ett ansvar att försöka hjälpa till att mildra spridningen av detta virus och det är betydligt viktigare än en orienteringstävling. Alla måstebidra och här kan vi inom orienteringssporten dra vårt strå till stacken, säger Thomas Wikström, tävlingsledare i Stångenäs AIS Orientering.

Tanken var att SAIS-TRAMPEN som är en klassisk vårtävling med deltagarantal på över tusen personer längre tillbaka i år skulle återuppstå.  Det skulle bli ett nästa steg i lyckade arrangemang efter att 2019 ha arrangerat Sprint DM-individuellt och i stafett, Budkavle-DM och PreO i Väst som är en nationell elittävling inom precisionsorientering. Sprint-DM fick också utmärkelsen årets arrangemang inom Bohuslän-Dals orienteringsförbund

– Vi vill tacka alla markägare samt alla andra som hjälp oss inför den tänkta tävlingen, vi återkommer när det är dags att arrangera tävlingen, säger Thomas Wikström.

 

 

 

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv