”Vi ser en bild inför framtiden som skrämmer oss, att VG-regionen har ett mål att stänga Lysekils sjukhus, säger de och får en mycket allvarlig blick” säger Birgitta Axelsson och Karl-Olof Niklasson i i Aktionsgruppen för Lysekils sjukhus, har i över 30 år kämpat för att rädda kvar vården i Lysekils kommun. Foto: Christian Lycke

”Regionens politiker använder vårdtagare som schackpjäser”

I över 30 år har Karl-Olof Niklasson och Birgitta Axelsson kämpat för att rädda kvar vården i Lysekils kommun

2016-05-01 – Regionens politiker använder vårdtagarna som schackpjäser. Till slut blir man schack matt. Förlorarna blir vårdtagarna själva.
Det säger Karl-Olof Niklasson och Birgitta Axelsson i Aktionsgruppen för Lysekils sjukhus, som i över 30 år har kämpat för att rädda kvar vården i Lysekils kommun.

– Vi ser en bild inför framtiden som skrämmer oss, att VG-regionen har ett mål att stänga Lysekils sjukhus, säger de och får en mycket allvarlig blick.

– Genom införandet av det s.k. ”Fria Vårdvalet” förändrades utvecklingen på ett skrämmande sätt. VG-regionen har beslutat att Närhälsan skall gå med vinst och att de skall lämna en vinst på 50 miljoner till  ”moderbolaget”. Dessutom drabbas också Närhälsan av administration och overheadkostnader, säger Birgitta Axelsson.

Karl-Olof Niklasson pekar på att det före införandet av vårdvalet ”bara” fanns 31 privat vårdcentraler som fick skapa sin egen ”kundkrets”.

– När vårdvalet infördes etablering av privata vårdcentraler och genom en listning av vilken vårdcentral som innevånare skulle tillhöra skapades en ökning av…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv