Bobo Roysson förbereder för räkfiske. Just den här buren som används i Maine i Usa, hör inte till hans favoriter. De har flera varianter av burar som de testar och modifierade på olika sätt för att försöka optimera fisket.

Räkor i bur – funkar det?

2016-02-03 Räkfiske med bur! Ja, det skulle kunna bli ett lönsamt fiske, det tror yrkesfiskaren Bobo Roysson, LL424 Tärnö, från Grundsund. I ett projekt med SLU-Sveriges Lantbruksuniversitet ska de fiska tillsammans för att få fram fungerande redskap, agn och när på året det skulle vara möjligt att bedriva ett sådant fiske. Nu handlar det mest om att trimma in räkfisket.

Allt pekar på att det är i februari, mars och april som fisket är som allra bäst. Det är också den här tiden som man fiskar räkor med bur i andra delar av världen, som exempelvis Maine i USA.

Fiska med 80 burar

Bobo har fiskat med räkburar tidigare och då fick de fiska med 15 burar, nu har de tillåtelse att använda 80 stycken.

– Nu kan det bli ett rimligt försök i alla fall, när vi kommer upp i antal. Vi kommer även försöka fiska under hela den perioden som det skulle kunna vara möjligt att bedriva räkfiske. För tillfället trimmar vi in fisket. Vi bygger om burar, testar olika modeller, agn och så vidare. Det gäller även att lära sig det här fisket och det tar lite tid, menar han.

Bobo fortsätter
– Hade vi fått lika många  räkor i de dåliga burarna som vi får i de bra just nu, då hade det helt klart…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv