Provtagning och smittspårning i Västra Götaland kommer skötas av Kry

2021-03-04 Kry kommer ansvara för provtagning och smittspårning för covid-19 i hela Västra Götalandsregionen, det står nu klart efter ett upphandlingsförfarande där Kry tilldelats uppdraget. Det innebär att Sveriges tre största regioner, Västra Götalandsregionen, Region Stockholm och Region Skåne, valt Kry som partner för hantering av covid-19.

Smittspridningen ökar kraftigt just nu i Västra Götaland och steg med 25 procent förra veckan. Det betyder att alla behöver göra sitt yttersta för att bromsa smittspridningen och hindra en ny våg. Provtagning och smittspårning kommer vara viktigt för att lyckas med det.

– Vi har varit med och tagit ansvar i en extremt pressad situation för samhället det senaste året när behovet av digital vård varit enormt. Nu är vi väldigt stolta över att ges möjligheten att fortsätta vara en del i kampen mot pandemin när det kommer till testning och smittspårning i Västra Götaland. Det är oerhört glädjande att vi kan samarbeta med regionen och vara med och avlasta trycket på vården. Vi har påbörjat alla förberedelser och våra medarbetare är mycket stolta över att få vara med och bidra, säger Krys vaccinsamordnare Maria Christoffersson.

Västra Götalandsregionen har exklusivt skrivit avtal med Kry och uppdraget avser provtagning och nukleinsyrapåvisning (PCR) för covid-19, inklusive smittspårning. Uppdraget kommer löpa parallellt med Västra Götalandsregionens egen provtagnings- och analysverksamhet och ske genom hemtest. Bokning av hemtest görs via Krys egen app tillsammans med andra kontaktvägar för de som har behov av det. Uppdraget påbörjas den 16 mars.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv