Polisen avhyste fiskare i Norra hamnen

2020-06-10 Det är många som står på kajerna i Lysekil nu och fiskar makrill, men det är inte över allt som detta är tillåtet. Polisen avhyste några privatpersoner som stod och fiskade med kastspö vid strandpromenaden i Norra hamnen i Lysekil på onsdagsförmiddagen.
– Vi har fått flera samtal om att fiskare fiskar med kastspö och bryter mot det lokala ordningsföreskrifterna, så därför fick vi rycka ut, säger kommunpolisen Dan Carlsson i Lysekil.

För några år sedan infördes ett förbud mot att använda kastspö vid fiske i delar av Lysekil. Beslutet föregicks av en intensiv och delvis infekterad debatt och frågan blev så het att kommunstyrelsen kallade till ett extra styrelsemöte i mitt i sommaren.
Det hela resulterade i att politikerna införde fiskeförbud med kastspö i de lokala ordningsföreskrifterna på vissa platser på strandpromenaden i Norra hamnen samt småbåtshamnarna i norra hamnen och Havsbadsområdet. Däremot är det fortfarande tillåtet att stå på bryggan och meta.
Motivet bakom beslutet är den risk som finns för olyckor och personskador när folk använder kastspö. Skyltar med fiskeförbud finns uppsatta på ett antal platser för att upplysa ortsbor och besökare.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv