”Från kust och hav” heter konstutställningen som Lasse Holmberg har vernissage på i Gamlestan nu på lördag 23 juli. Motivet på affischen han visar upp är från ”fyrmästarens trädgård” på Hållö med kaprifol, malört och rosor kring grinden som står på glänt.

Öppen trädgård i Gamlestan med motiv från kust och hav

Lasse Holmberg har målat Bohuslän i 50 år

2016-07-22 Nu på lördag den 23 juli har konstnären Lasse Holmberg vernissage på sin utställning ”Från kust och hav” i trädgården på Bansviksgatan 12 i Lysekil.
– Jag har varit i Lysekil på somrarna och målat motiv från Bohuslän i 50 år, men det här är första gången jag har en utställning utomhus, säger Lasse Holmberg, som under resten av året är bosatt i Stockholm.

Lasse Holmberg är välkänd för många lysekilsbor. Tre gånger tidigare, första gången 1993, har han haft utställningar i Lysekil, då i Köpmanshuset i Norra Hamnen. Vrakgods, framför allt i trämaterial, är något han intresserat sig för sedan länge. Trä med spännande, av havet slipade, ådringar passar utmärkt i Lasses konstnärsskap. Ofta använder han vrakgodset för att rama in konstverken.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv