Det blir Niklas Kjellsson (till vänster) som går i Sven-Eric ”Svea” Ohlsson (till höger) fotspår. 31-åringen har de två senaste åren haft ansvaret för Stångenäs andralag i division 5. Nu tar han över A-laget i division 4.

Niklas Kjellsson blir ”Sveas” arvtagare

Jesper Carlzon och Jonas Hedlund blir spelande assisterande tränare

2014-12-23 Lagom till julafton har Stångenäsherrarna fått en julklapp. Niklas Kjellsson tar över tränaransvaret efter Sven-Eric ”Svea” Ohlsson.
– Det känns jättekul att Niklas hoppar på uppdraget, säger Andreas Ström.

31-årige Niklas Kjellsson är inget nytt namn i SAIS-kretsar. Förutom att ha spelat i A-laget har han under de två senaste säsongerna tränat klubbens andralag i division 5, och det är inga små skor han ska fylla som A-lagstränare. Sven-Eric ”Svea” Ohlsson tränade laget i åtta år innan han i höstas lämnade för Munkedals IF.

– Vi ser honom som en vidareutvecklare av ”Sveas” koncept. Niklas har ett stort intresse och han brinner verkligen för fotbollen, säger Andreas Ström, spelaransvarig.

Locket på

Det är många som har höjt på ögonbrynen över att det tagit lång tid för Stångenäs att få klart med en ny tränare. Jörgen Öbom presenterades tidigt i höstas som ny tränare i LFF, ”Svea” blev klar för MIF. Hela tiden var det locket på från Brastadlaget.

– Det har varit en segdragen process. Vi har fört samtal med 5-6 stora tränarnamn, men valet föll till slut på Niklas.

Satsar på ny strategi

Till sin hjälp kommer han att få Jesper Carlzon och lagkaptenen Jonas Hedlund som kommer att vara spelande assisterande tränare.

Rekryteringen av Niklas Kjellsson är en del av en ny strategi från SAIS sida. Istället för att ta in tränare och spelare utifrån kommer nu fokus att ligga på att utveckla spelare, och ledare från den egna organisationen.

– Vi har många duktiga 16–18-åringar som kommer få chansen i A-laget nästa år. Vi har en väldigt bra kull på gång.

Inför den nya säsongen har Stångenäs tappat målvakten Andreas ”Silas” Samuelsson (IFK Uddevalla), Magnus Book (IK Svane) och Robin Berndtzen. Andreas Ström medger att en eller ett par nyförvärv behövs för att spetsa till truppen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv