På Gåsö finns artrika strandängar med bland annat blodnäva som gynnas av att landskapet hålls öppet med bete. På så sätt hålls bestånd av älggräs nere och kan inte bli så dominerande.

Naturvårdssatsning på Gåsö återskapar strandmiljöer

2018-12-16 Lysekils kommun har under de senaste åren arbetat med att restaurera kulturmiljöer i Gåsö naturreservat i ett så kallat LONA-projekt, lokal naturvårdssatsning, som får stöd av Länsstyrelsen.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv