”Smartare än en femteklassare” är ett underhållningsprogram för hela familjen där vuxna tävlar i låg- och mellanstadiekunskap. Åtta barn som går i femte klass är experter, de hjälper de tävlande när de behöver hjälp med frågorna. Foto: Privat.

Nahrin Issa från Hedekas expert i ”Smartare än en femteklassare”

2016-03-21 I lördags sändes det första avsnittet av SVT:s "Smartare än en femteklassare". Nahrin Issa, 11 år från Hedekas, medverkar som en av experterna i tävlingsserien.

Smartare än en femteklassare är ett underhållningsprogram för hela familjen där vuxna tävlar i låg- och mellanstadiekunskap. Åtta barn som går i femte klass är experter i Smartare än en femteklassare. De hjälper de tävlande när de behöver hjälp med svaret på frågorna.

– När jag var lite yngre ville jag gärna vara med i programmet, så nu i september förra året ansökte jag, berättar Nahrin Issa.

Först blev hon uttagen för intervju bland 200 barn. Där-efter gick hon vidare till andra castingen bland 50 barn.
Uppringd på Skype

Nahrin bor med sin familj Raimo, Liza och Diana på landet i Hedekas. Beskedet att Nahrin blivit utvald för programmet skedde på kvällen i december när hon satt i bilen på väg hem från affären.

– Jag blev uppringd på Skype och fick prata med Lasse Kronér. Han frågade om jag ville vara ett av de åtta barnen som skulle vara med i programmet på TV. Jag blev jätteglad men trodde…

Jenny Andersson

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv