Det kändes att musiken som spelades uppskattes av de boende på Lysekilshemmet. De njöt och log av musiken och stämningen.

Musikskolan elever bjöd på en blandad repertoar

2016-02-11 I onsdags gavs den första av tre behjärtansvärda konserter av Lysekils musikskola ute på äldreboenden i kommunen.
Först ut var Lysekilshemmet, i nästa vecka är det Stångenäshemmets tur och slutligen ska eleverna uppträda på Skärgårdshemmet. Samtidigt som vårdtagarna bjuds på trevlig underhållning får eleverna tillfälle att öva på att spela inför publik.

Turnen började på Lysekilshemmet i onsdags. Det blev en bred blandning med allt från rockiga låtar till klassiskt.

– Vi började repertoaren med en vårlåt, ”Nu grönskar det”. Efter det spelade vi Oh Susanna, Yesterday, Gauntanamera, Guitar Boogie och ett riktigt klassiskt stycke av Johan Sebastian Bach, berättar musikläraren Ingvar Andersson.

Nästa vecka fioler och piano

Det var fokus på gitarren denna eftermiddag på Lysekilshemmet. De boende på vårdhemmet blundade och sög in musikstunden som eleverna Daniel Lindgren, Irma Lövgren och Tilde Born tillsammans med Ingvar, bjöd på.

– Det är behjärtansvärt att kunna bjuda på musik på det här viset, samtidigt som det ger eleverna spelvana. Vi skulle haft sångelever med oss här idag, men på grund av influensan fick vi ställa in det, förklarar Ingvar…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv